Blog

Blog

rew

Fotohut

Leuke verrassing

Op 12 februari bezocht ik samen met Eline fotografiehut 2 van Glenn Vermeersch. Het was een mooie winterdag, waarop de naderende lente al duidelijk merkbaar was. De winterkoning zong uit volle borst, spechten roffelden er lustig op los en ook de buizerd liet regelmatig van zich horen. De hele dag was er activiteit bij en rondom de hut. Zo zagen we een roodborst, merel, pimpelmees, zwarte mees, vink, koolmees, winterkoning, grote bonte specht, gaai, kuifmees, buizerd en boomklever.
Verder hebben we ons kostelijk vermaakt met twee rosse woelmuizen. In een donkere hoekje bij de poel, volgden ze steeds dezelfde foerageerroute tussen en onder een aantal boomstammen. Af en toe kwamen ze even poolshoogte nemen ...

rswm

Het was een super leuke verrassing om te vernemen dat deze foto onlangs op de website van Glenn Vermeersch is gekozen tot een van de drie winnaars van de maand februari!

Steenuiltjes

Enthousiast door de vele fraaie foto’s van steenuiltjes die de laatste weken op internet circuleerden, heb ik vorige week, samen met Eline ook een bezoek gebracht aan de steenuilenhut van vogelfotograaf Glenn Vermeersch. We arriveerden om 5.00 uur in Kalmthout en ruim voor zonsopgang werden we door Glenn naar de hut gebracht, gelegen in een ruig en rommelig weiland, met wat vee, houtstapels en een schuurtje; de ideale biotoop voor steenuilen. Net na zonsopkomst zagen we al snel een steenuiltje landen op een weidepaaltje, op enige afstand van de hut. Rondkijken en uitgebreid veren poetsen volgden, maar neerstrijken voor de hut met het mooie licht van de opkomende zon zat er echter niet in.

susfshh

Later liet het steenuiltje zich wel regelmatig voor en in de buurt van de hut zien en konden we het prima fotograferen, met zowel zij- als tegenlicht. Ook hoorden we regelmatig het klagelijke geschreeuw van een jonge steenuil, dat zo nu en dan overstemd werd door twee hanen, die vanaf een kar in het weiland luid kraaiend van zich lieten horen. Het duurde echter ruim 2 uur voordat we daadwerkelijk een jong te zien kregen. Helaas niet voor de hut, maar op een houtstapel naast de hut, waar het jong regelmatig werd gevoerd. Vanuit onze positie niet de meest ideale plek voor goede foto’s, maar wel een plek die we in ieder geval konden zien ... En wat hebben we genoten van het schouwspel! Het was geweldig!

sushh1

supshh

sushh

Eekhoorntjes

Enkele weken geleden bood natuurfotograaf Edwin Kats, de gelegenheid om vanuit zijn zelf gebouwde fotohut, eekhoorntjes te fotograferen, eventueel met gebruikmaking van één van zijn lenzen. Een geweldige gelegenheid die ik dan ook graag te baat heb genomen. Vorige week was het zover en ben ik in alle vroegte afgereisd naar de Veluwe. Na een gastvrije ontvangst nam ik omstreeks 07.20 uur plaats in de hut, waar ik vanuit twee kijkgaten zicht had op een mooie en vooral natuurlijke setting. De eekhoorntjes lieten zich regelmatig zien en goed fotograferen, al was de één wel wat coöperatiever dan de ander. Naast mijn eigen objectief, heb ik ook met de Nikkor 200-400mm f4 VR van Edwin gefotografeerd. Van de resultaten (van de onderstaande beelden, zijn de laatste twee met dit objectief gemaakt), was ik erg onder de indruk; haarscherpe beelden, zelfs met diafragma f4. Al met al een heel leuke ochtend waar ik met erg veel plezier op terugkijk. Ik heb erg genoten van de eekhoorntjes en vooral van de capriolen die ze uithalen.

rezshh


rewshh


restshh