Blog

Blog

rew

Meervoudige belichting

Meervoudige belichting

Vorige week heb ik wat geëxperimenteerd met meervoudige belichting. Meervoudige belichting is het maken van meerdere beelden die in de camera tot één foto worden samengevoegd. Het aantal beelden kan variëren, maar ook de instellingen. Deze uit het analoge tijdperk stammende techniek kan verrassende en bijzondere effecten opleveren. Ik heb diverse instellingen en mogelijkheden uitgeprobeerd, maar gaandeweg heb ik me beperkt tot het maken van 2 beelden, Eén scherpe en één onscherpe opname, omdat het eindresultaat hiervan, me eigenlijk het meest aansprak. Het onscherpe beeld ligt als een soort sluier over het definitieve beeld en heeft wat weg van nevel. Natuurlijk moet je er wel van houden, maar ik was niet ontevreden over het resultaat.

sksshh

sks1shh

skshh